17 Sier

Papryka faszerowana :)

Przepis na pewno bardzo pożądany, dość prosty i baaardzo smaczny!

  • papryka czerwona,
  • ryż biały,
  • cebula,
  • pieczarki,
  • mięso mielone z indyka,
  • ser mozzarella,
  • bazylia świeża,
  • ulubione przyprawy.

Paprykę umyj i przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni podsmaż posiekaną drobno cebulkę i rozdrobnione pieczarki z odrobiną soli i pieprzu. Patelnie przykryj i zmniejsz ogień, duś w ten sposób, aż pieczarki puszczą wodę. Dodaj mięso mielone i ulubione przyprawy. Przykryj i pozostaw na wolnym ogniu, pod przykryciem na 10/15 minut. Wszystko wymieszaj z ryżem. Gotowym warszem napełnij papryki i wstaw je do nagrzanego do 180 st piekarnika na 20 minut. Po tym czasie na każdą paprykę połóż plaster sera mozzarella i piecz jeszcze 10 minut. Udekoruj świeżą bazylią

P.S. Na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej :)

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe