01 Sier

Niskokaloryczne lody na mleczku kokosowym

1 porcja lodów - 115 kcal

z dodatkami - 200 kcal

składniki na 6 porcji
 200 g truskawek
 150 g banana
 200 g borówek amerykańskich
 200 ml mleczka kokosowego
dodatki na 1 porcją:
 10 g orzechów nerkowca
 10 g żurawiny suszonej

 

Owoce umyj i osusz, banana obierz. Truskawki i banana pokrój na mniejsze części. Mleczko kokosowe wstaw do lodówki, a owoce do zamrażarki. Poczekaj, aż owoce będą zmrożone. Zmrożone borówki zblenduj, dodaj połowę porcji mleczka kokosowego i zblenduj ponownie, dodaj banana i resztę mleczka kokosowego, na koniec dodaj truskawki i zblenduj wszystko na gładką masę. Lody przełóż do miseczek i podawaj od razu, ewentualnie schowaj do zamrażarki na 20 minut, aby uzyskać bardziej zmrożoną konsystencję. Udekoruj orzechami nerkowca i suszoną żurawiną.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe