30 Kwie

Grillowane plastry bakłażana z serem

Na grillu, tak jak i w tradycyjnej kuchni, nie ma miejsca na nudę!

Poniżej znajdziesz pyszny przepis na grillowanego bakłażana.

Zapraszam również na mojego fanpaga, gdzie znajdziesz dietetyczne wskazówki na majówkę :)

https://www.facebook.com/DobryDietetykKatarzynaSlusarska/

Życzę Ci smacznego i miłego wypoczynku!

 1 bakłażan
 150 g sera mozzarella
 150 g sera typu feta
 1 łyżeczka soli
 przyprawy: po 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku, oregano, bazylii, tymianku, papryki ostrej, słodkiej i rozmarynu

Bakłażana umyj i pokrój wzdłuż na plastry grubości ok. 6-10 mm. Każdy plaster oprósz solą z obu stron i odłóż na półmisek na ok. 10 minut. W tym czasie sery pokrój na jak najdrobniejszą kostkę i wymieszaj je ze sobą. Przyprawy wymieszaj w moździerzu. Wyciągnij plastry bakłażana i osusz je, oprósz mieszanką ziół i grilluj z obu stron na lekko rumiano. Na grillowane plastry nałóż mieszankę serową i zwiń w ruloniki. Przed podaniem nadziej bakłażanowe roladki na patyczki do szaszłyków i podgrzej krótko na mocno rozgrzanym grillu.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe