03 Paź

Sałatka z zapiekaną cukinią, sosem tzatziki i pestkami granatu

Brak pomysłu na kolację, to nie powód, aby kolacji nie zjeść! ;) 

  • cukinia 5 plastrów,
  • ser mozzarella 15 g,
  • jogurt naturalny 50 g,
  • ogórek zielony 100 g,
  • oliwki zielone 30 g,
  • cebula czerwona 20g,
  • mix sałat 25 g,
  • pestki granatu 20 g,
  • pieprz, koperek, czosnek w proszku, czubryca

Ogórka obrać i zetrzeć na tartce, ocisnąć z wody, dodać przyprawy, jogurt i wymieszać. Odstawić na 15 minut, w tym czasie pokroić cukinię, posypać czubrycą i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 15 minut i dodać ser mozzarella, zapiekać, aż ser się rozpuści. Na talerz wyłożyć mix sałat, pokrojone w kostkę oliwki i czerwoną cebulę, dodać sos tzatziki, upieczoną cukinię i posypać pestkami granatu.

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe