07 Wrze

Zupa krem z kukurydzy

Pyszna i w pięknym kolorze :)

kukurydza konserwowa 200g

cebula 50g

pietruszka, korzeń 70g

ziemniaki 100g

bulion warzywny 300g

przyprawa imbir szczypta

przyprawa chili szczypta

przyprawa papryka słodka szczypta

pietruszka liście

 

Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać ziemniaki, pietruszkę, kukurydzę, bulion warzywny i gotować do miękkości warzyw, około 20 minut. Pod koniec doprawić do smaku imbirem, słodką papryką oraz chilli. Zupę zmiksować na gładki krem. Pieczywo pokroić
w kostkę i podsmażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Zupę krem podawać z grzankami. Udekorować posiekaną pietruszką.

Twój komentarz