04 Kwie

Szybka pierś z kurczaka z kasza i warzywkami dla zapracowanych

Pierś z kurczaka pieczona w ulubionych przyprawach z dodatkiem znalezionego w lodówce świeżego szpinaku - nie spodziewałam się efektu - lekko słodki aromat, a mięso mega soczyste
Do tego mrożone warzywka uduszone na patelni i kasza gryczana przygotowana w tzw. międzyczasie wg przepisu na opakowaniu. 

Pierś z kurczaka natrzyć w łyżce oliwy z oliwek i ulubionych przyprawach, Ułóż w naczyniu żaroodponym a całość posyp świeżym szpinakiem. Piecz w piekaniku na funkcji góra dół w temperaturze 180 st przez około 30-40 minut.

W tym samym czasie uduś warzywka (mrożony mix) na patelni pod przykryciem w razie potrzeby, podlewaj wodą.

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu :)

Smacznego!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe